Welkom bij:

Waddinxveen Wandelt

Alternatieve Waddinxveense Wandelvierdaagse 2021

Waddinxveen Wandelt is een evenement voor jong en oud, waar jaarlijks veel enthousiaste wandelaars aan deelnemen. Vanwege de Corona pandemie kon Waddinxveen Wandelt in 2020 niet doorgaan. Ook dit jaar moeten we hier helaas aan toegeven en kunnen we dit evenement niet houden op de gebruikelijke wijze. Echter, met veel enthousiasme kunnen we mededelen dat er dit jaar een leuk alternatief is bedacht.

Afgelopen jaar hebben we gezien dat wandelen erg in populariteit is toegenomen. Wandelen is tenslotte gezond, het maakt je rustig, het geeft je energie, je verbrand er calorieën mee, het is goed voor je spijsvertering en ga zo maar door. Jaarlijks krijgen we ook veel andere reacties waarom men graag deel neemt aan Waddinxveen Wandelt. Samen wandelen is tenslotte gezellig en goed voor de samenhorigheid. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe mensen in Waddinxveen komen wonen en kregen we als reactie terug dat het evenement Waddinxveen Wandelt een leuke manier is om Waddinxveen te leren kennen. Dit is doorgaans voor de Waddinxveners onder ons ook het geval om op deze manier kennis te maken met de vele nieuwe woonwijken die de laatste jaren zijn gebouwd.

Als comité hebben we dit jaar 4 nieuwe routes door Waddinxveen bedacht. Alle routes zullen starten in het winkelcentrum Het Gouwe Plein en van daaruit zullen de routes 4 verschillende richtingen uitgaan. Zijn alle 4 de routes afgelegd? Dan ontvang je de welverdiende Waddinxveen Wandelt medaille! Om de wandeltocht een extra dimensie te geven hebben we dit jaar de krachten gebundeld met het Historisch Genootschap Waddinxveen. Tijdens de routes zijn er, voor de wandelaars die hierin geďnteresseerd zijn, diverse vragen te beantwoorden en wordt er e.e.a. beschreven over het dorp Waddinxveen. Wanneer en hoe is Waddinxveen ontstaan? Waar komt de naam Waddinxveen vandaan? In welk open water werd er vroeger zwemles gegeven? Zo maar een paar vragen die de revue zullen passeren. Ook voor de kinderen zijn er vragen opgesteld en zijn er opdrachten tijdens de routes bedacht.

Inschrijven kan via de website www.waddinxveenwandelt.nl waar ook meer informatie te vinden is. Nadat je je hebt ingeschreven worden het tasje met daarin o.a. het programmaboekje en de routes bij je thuis afgegeven. Dit gebeurt vanaf de tweede week van juni t/m 12 juli 2021. Vervolgens kun je de routes de hele zomer lopen wanneer het jou het beste uitkomt. Hierdoor wordt de drukte voorkomen en is het gewenste moment naar eigen invulling te bepalen. Wandelen onder het genot van een heerlijk zonnetje is tenslotte leuker dan wandelen in de regen.

We hopen hiermee een leuk alternatief te hebben bedacht. Vanzelfsprekend hopen we Waddinxveen Wandelt volgend jaar weer op de traditionele wijze te kunnen organiseren.

Alvast veel wandelplezier toegewenst!


Hartelijke groet,

Namens het comité Waddinxveen Wandelt.


Praktische informatie

Inschrijven:
Inschrijven kan dmv het invullen van het hieronder aangegeven inschrijfformulier. Nadat het inschrijfformulier is ingevuld en het inschrijfgeld is overgemaakt, zal er per deelnemer een tas op het aangegeven adres in Waddinxveen worden afgegeven. Deze tas is gevuld met o.a. het programmaboekje met routes, de vragenlijst en de medaille. De tas wordt nadat je je hebt ingeschreven, vanaf de tweede week van juni t/m 12 juli, binnen een paar dagen bij het opgegeven adres afgegeven. Dit past door de brievenbus.

>>> INSCHRIJFFORMULIER

Kosten:
Per wandelaar vragen we € 2,50 inschrijfgeld. Hiervoor ontvang je een tasje met daarin o.a. het programmaboekje, de routes en een medaille. Het inschrijfgeld dien je zelf over te maken naar bankrekening NL51 RABO 0366 8671 05 ten name van Be Fair onder vermelding van: Waddinxveen Wandelt en je naam.

Routes:
De routes kun je de hele zomer lopen wanneer het jou het beste uitkomt. Hierdoor wordt de drukte voorkomen en is het gewenste moment naar eigen invulling te bepalen. De routes zijn ca 5 km per route. Aanvullend is het, voor de fanatiekere wandelaars, bij 2 routes mogelijk om iets langer te wandelen om zo ook door Het Gouwebos (= 3,3 km extra) en Het Weegje (= 4,5 km extra) te wandelen.

Start:
Alle routes starten en eindigen in het winkelcentrum Het Gouwe Plein op de Marktstraat. Bij het winkelcentrum kan je eventueel ook je fiets of auto parkeren.

Medaille:
Na het wandelen van de 4 routes heb je de Waddinxveen Wandelt medaille verdiend. Dit staat los van de extra vragenlijst en opdrachten die tijdens de routes bedacht zijn. De vragen en opdrachten zijn puur bedoeld om wat extra dimensie aan de wandeltocht te geven. De medaille zit al in de tas die je ontvangt na het inschrijven. Na het wandelen van de 4 routes kunnen wij er als comité niet bij zijn om je de medaille te geven. Vandaar dat de medaille van te voren al gegeven wordt. Het is aan jou om hier, na het wandelen van de 4 routes, een leuk moment van te maken. Bedenk iets leuks om bijvoorbeeld je kind hiermee te belonen.

Vragenlijst:
In het programma boekje staan allerlei vragen en weetjes over Waddinxveen. Dit is bedacht voor jong en oud. Daarnaast worden er in het programmaboekje, per route aan aantal foto's weergegeven met de vraag waar deze foto's zich langs de route bevinden.

Eten en drinken:
Tijdens het wandelen is het belangrijk regelmatig te drinken. Neem eventueel ook wat eten mee voor bijvoorbeeld een kleine picknick. Langs de routes staan veel bankjes, waaronder de diverse vertelbanken die in Waddinxveen te vinden zijn. Pak je rust, neem de tijd en maak er wat leuks van!

EHBO en verzekering:
Tijdens het wandelen is er geen EHBO aanwezig en wandel je op eigen risico.

Maatregelen:
Tijdens het wandelen dien je de maatregelen, zoals opgesteld door het RIVM, te handhaven.

 

Volg ons op Facebook


 Waddinxveen Wandelt 2021, do it yourself, is mede mogelijk gemaakt door Platform Sport, Spel en Bewegen! Vind jij lopen ook zo leuk en zou je hier graag wat meer mee willen doen?
(Klik dan hier voor meer informatie en meld je aan bij Sportclub Antilope)   

 

 Wij staan ook vermeld op de Startpagina dochter: http://4daagse.startpagina.nl